Amonn
Új lemezfedés

Hogyan varázsolhatja egyszerűen és gazdaságosan régi lemezfedését akár 20 évig tündöklővé?

A BESSEMER bevonatokat úgy fejlesztettük ki, hogy bármilyen környezetben, rozsdás vagy már felületkezelt lemez esetén is biztonsággal használhassa. Mivel a bevonatrendszer elemei egymással variálhatók*, gyakorlatilag minden lemeznek - függetlenül a korrodáltság fokától - kiemelkedő minőségű védelmet nyújt.

Új lemez esetén:Használja az AQUA SUPER-t két rétegben, vagy az AQUA GRUND alapozóval rendszerben egy-egy rétegben.
Viharvert lemez esetén:Alapozóként használja az AQUA GRUND alapozót, erősen rozsdás helyeken előtte kenje át a felületet AMBOS GRUND rozsdagátló alapozóval, fedőrétegnek az AQUA SUPER-t javasoljuk.
Rozsdás lemez esetén:Válassza a VB GRUND alapozót, nagyon rozsdás helyeken a VB GRUND rozsdagátló alapozóval kenje át a felületet, fedőrétegnek a VB SUPER, vagy akár az AQUA SUPER is tökéletes választás.
Felületkezelt lemez esetén:A korábbi bevonat a függvénye a megfelelő Bessemer festék kiválasztásának, ezért ilyen esetben kérjen tanácsot kollegánktól.

Az alábbi példán bemutatjuk egy korábban felületkezelt vaslemezfedés felújítását

1. A festendő felületet minden korróziómaradványtól, rozsdától, portól, habarcsmaradványtól megtisztítottuk. Az esetleges bitumenmaradványokat W 15 tisztítóval távolítottuk el. Zsír, korom és hasonló anyagok Bessemer Uni-Clean-nel távolíthatóak el. A végső tisztítás magasnyomású mosóval történt. A régi bevonatot felül kell vizsgálni az újrafestés szempontjából, különös tekintettel a rétegvastagságra, tapadásra, terhelhetőségre, termékminőségre, a bevonatolás módjára és az eredeti fémfelületre. Ha a korábbi réteg tapadása nem megfelelő, akkor azt maradéktalanul el kell távolítani drótkefével), amit ezen a tetőn is el kellett végezni.

Új lemezfedés

2. A rozsdás felületet Bessemer VB Grund narancspiros rozsdagátló alapozóval kezeltük. Hengerrel vittük fel a nagyobb felületekre, a korcolásoknál, éleknél ecsetet használtunk.

Új lemezfedés

3. Mivel a Bessemer VB Grund alapozó gyorsan szárad, már 3 óra múlva átkenhettük a vízbázisú Aqua Grund világosszürke alapozóval. 

Új lemezfedés

4. Ezután fedőrétegként az Aqua Super-t választottuk, és hasonló technikával és gyorsasággal, mint a korábbi rétegeknél, el is készült a környezetbarát, gazdaságos és sokáig ellenálló bevonat a tetőn.

Új lemezfedés

(A baloldali képen még látható az alapozó és a fedőfesték kontrasztja, a jobboldali kép mutatja a végleges állapotot.)

* Minden esetben kérjen szaktanácsot! A felhasználástechnikai javaslataink -szóban és írásban - legjobb tudásunkon , tapasztalatainkon és az ismeretek mai állásán alapszanak. Az alapfelületek és felhasználási módok sokfélesége miatt azonban ezek csak irányvonalak lehetnek, ebből kifolyólag nem kötelező érvényűek. Mindazonálatal nem mentesíti a vevőt/felhasználót abbéli felelőssége alól, hogy a kezelendő felület és termékünk megefelelőségének vizsgálatát saját felelisségére ellenőrizze. A Bessemer termékek keverése, vagy egyidejű felhasználása egyéb termékekkel mentesíti a gyártót mindennemű termékfelelősség alól. Kérdéses esetekben kérjük vegye igénybe technikai tanácsadó szogáltatásunkat.

vissza