MQB 150activ bentonitos fugalemez munkahézagok tömítésére

Újgenerációs munkahézag tömítő lemez bentonit alapú szigetelő felülettel. A speciális, bentonitból készült rétegnek köszönhetően nagyon magas tömítőképesség jellemzi.

Tulajdonságok

Az MQB 150activ egy olyan munkahézagszigetelő-lemez, amely az egyik - vagy akár mindkét oldalán bentonit alapú, speciális szigetelő réteget hordoz. A bentonit alapú réteg -kémiai összetételének köszönhetően- vízzel való érintkezésre kitágul, méretét akár 300%-kal megnöveli, és így biztonságos védelmet nyújt akár nyomás alatti víz esetén is. Tökéletesen tömíti a hajszálvékony repedéseket is, ugyanis a szigetelő bevonat a körülötte lévő szabad tereket kitöltve duzzad. Agresszív környezetben és szennyvíznél is biztonsággal alkalmazható.

A korai duzzadás elkerülése érdekében, amelyet eső, vagy a beton utókezelése okozhat, az MQB 150activ bentonit rétegét egy speciális fóliával vontuk be, amelyet a bebetonozás után a beton megszilárdulásáig (28 nap) a beton pH értéke old fel. A speciális izolációs bentonit réteg rugalmas, és nem ragad. Ez rugalmasság, ill. a szabad duzzadás biztosítja a szigetelést még megnyíló munkahézagok esetén is. A lemez könnyen hajlítható, így egyszerűen igazítható az épület vonalvezetéséhez (sarkoknál, íves részeknél).

Felhasználási terület

MQB 150activ lemezt bármely munkahézag szigetelésére lehet használni, vízszintes vagy függőleges hézagokban is, nyomás alatt lévő- vagy nyomásmentes víz esetén is.

  • fal / alaplemez
  • fal / fal
  • alaplemez / alaplemez
  • fal / födém

Felhasználási mód

A lemezek csatlakozásánál minimum 5 cm-es átfedést kell kialakítani. Az MQB 150activ lemezt a tervezett hézag közepére kell helyezni és rögzíteni a rendszerhez tartozó kapcsokkal még a betonozás előtt. A lemezek csatlakozásánál a rendszerhez tartozó szorítókapcsokat kell alkalmazni.

Technikai adatok

Acél lemez (0,7 x 2000 x 150 mm) egyik oldalról (vagy mindkettőről) az egész felületén fekete színű, ~2,5mm vastag szigetelő bentonit réteggel, melynek felszínét vékony fólia védi.

 

 

fugalemezek

 

 fugalemez

 

Easyproof fugalemez

Speciális fugalemez munkahézagok szigetelésére nyomásmentes víz, illetve 1 bar víznyomás ellen.

A fugalemezek szigetelési metódusa a víz folyáspályájának meghosszabításán alapszik. A hagyományos fugalemezekkel készített munkahézagszigetelések hibái általában a lemezek illesztésénél fordulnak elő, illetve a lemez és a beton rossz tapadása miatt a víz meg tudja kerülni a szigetelőlemezt.

Termékünk egyik oldalát holoedrikus finom szemcséju granulátummal láttuk el, amely egy rugalmas hordozóbevonatra került. Ez a nyers bevonat lehetővé teszi a lemez és a beton jobb tapadását, így erősebb kötést ad a két anyag között. Az Easyproof fugalemezt úgy kell beépíteni, hogy a bevonattal ellátott oldal a víz felé nézzen.

Minden Easyproof fugalemez egyik végén található egy védőfóliával ellátott 40 mm széles fekete öntapadó réteg, amelynek az anyaga bentonit. Beépítéskor a védőfóliát el kell távolítani és az átlapolást a szorítókapcsokkal biztosítani, így a víz átjutását a két lemez között a bentonit duzzadása gátolja meg.

Az Easyproof fugalemez hatékonyan alkalmazható vasbeton alaplemezekben is, ha a megfelelő kötési mélységet (40 mm) betartják. Minden egyéb munkahézag esetén a fugalemezt a lemezszélesség feléig be kell építeni, ügyelve arra, hogy a kötési mélység egyik oldalról se haladja meg ezt az értéket.

A fugalemez biztonságos helyzetét a rögzítőkapcsok biztosítják (folyóméterenként legalább 1 db). Ezeket úgy kell elhelyezni, hogy a fugalemez helyzetét még a betonozási munkák se tudják megváltoztatni.

Vízzáróság: 1 bar
(0-0,25 mm-re nyíló munkahézag esetén biztonsági tényezővel számolva)
Méret: 2000x145x2,4 [mm]
Tömeg: 1,07 kg/fm

vissza