MEDIQUELL - bentonit duzzadószalagok

duzzadószalag

Nátriumbentonit és butilkaucsuk keverékből álló duzzadószalag munkahézagok szigetelésére

A bentonit egy agyagásvány, amely nedvesség hatására duzzadni kezd, ugyanis a mikron méretű szemcsék közötti kristályrácsok nagy mennyiségű vizet képesek megkötni.

A bentonit szalagok nemcsak keresztmetszeti méreteik növekedésével érik el ezt a térfogatváltozást, hanem szabadon duzzadnak minden irányban, kitöltik a körülöttük lévő tereket, még a kis repedésekbe is képesek behatolni. A végtelen kiszáradási illetve újratelítődési ciklus alkalmassá teszi változó víznyomás szigetelésére is.

Ezek a tulajdonságok tették a bentonit szalagokat népszerűvé az építőiparban.

A MEDIQUELL nátriumbentonit duzzadószalag különlegessége, hogy magas finomszemcse tartalma miatt nem mosódhat ki a munkahézagból, mint a nagyobb szemcseméretű, vagy más arányban kevert bentonit duzzadószalagok. Nedvesség hatására 280%-os duzzadás is bekövetkezhet, és akár agresszív talajvíz, szennyvíz, vagy termálvíz esetén is alkalmazható.

A MEDIQUELL duzzadószalagok rendelhetők duzzadást késleltető fóliával is, ezt a beton lúgos kémhatása oldja le a szalagról. Szerepe, hogy a szalag duzzadása addigra lesz maximális, mire a beton eléri a 28 napos nyomószilárdsági értékét. Ezzel elkerülhető azon repedések keletkezése a betonban, amelyeket pont a duzzadószalag okozhat a korai duzzadásával.

A duzzadást késleltető fólia védi a szalagot a beépítés idején fellépő nedvességhatásoktól is.

A szalag rögzítése kiegyenlítő ragasztóval és rögzítőráccsal történik, a munkahézag szélétől minimum 7 cm távolságra.

Vízzáróság: 5 bar (50 m vízoszlop)

Méretek:
10x15 [mm]
20x15
23x18
20x25
Kiszerelés:

40 fm / karton (5x8m tekercsben) 

vissza