Amonn

Faanyagvédelem

Lazúrok, vékonylazúr, vastaglazúr, gombaölő szerek, UV-védelem, fakittek.

A fa az egyik legősibb építőanyag, amely évszázadok óta az ember rendelkezésére áll. Sajnos a fa - miután kivágják - elveszíti a természetes védekező képességét a rovarokkal, farontó gombákkal, baktériumokkal, és az időjárás viszontagságaival szemben.

Óvja meg fából készült értékeit hosszú időre!

Amennyiben Ön beruházó vagy kivitelező, és szeretné elkerülni a fa szerkezetek garanciális problémáit építményein, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy adott körülményekhez az optimális megoldást nyújthassuk.

Az AMONN cég több mint két évszázada szolgálja az építőfák védelmét. Több ezer épület fa szerkezetei szolgálnak referenciaként az Alpokban két-háromezer méter magasságban, állandó UV sugárzásnak és szélsőséges időjárásnak kitéve. Ugyancsak rengeteg referenciával rendelkezünk az Alpok buja erdőkkel borított völgyeiben is, ahol a sok csapadék kedvez a farontó gombáknak és rovaroknak.

BAM logo

A berlini Építésügyi Hivatal minőségügyi tanusítványa, amellyel olyan fakonzerváló anyagokat illetnek, amelyek a tartószerkezetek védelmét biztosítják paraziták (rovarok) ellen, de az emberi egészségre ártalmatlanok. Ezeket a termékeket a berlini székhelyű BAM (Bundesanstalt für Materialforschung und - prüfung) folyamatos ellenőrzés alatt tartja. A minősítés hiányában a termék favédő-, illetve egészségre ártalmatlan hatása nem biztosított. (BAM- Állami Anyagbevizsgáló- ellenörző Hivatal, Berlin)

 

RAL logo

A Német Minőségügyi Hivatal (RAL) tanusítványa azon fakonzerváló anyagokra állítható ki, amelyek fából készült termékek védelmére szolgálnak paraziták ellen, és az emberi egészségre ártalmatlanok. (Olyan fa termékeknél, amelyek nem tartoznak a tartószerkezeti építőfa besorolásba -héjalások, burkolatok, nyílászárók, asztalosipari termékek.) Ezek a termékek az otthoni egyéni kivitelezéshez is ideálisak. A BAM állandó ellenőrzése alatt áll. A minősítés hiányában a termék favédő-, illetve egészségre ártalmatlan hatása nem biztosított.

 

DBE logo

"KÉK ANGYAL" ökocimkét kapnak azok a beltéri lazúrok, vagy időjárás ellen védő kültéri lazúrok, amelyeknek kevesebb mint 10% az oldószer tartalma, illetve nem tartalmaznak nehézfémekből vagy káros anyagokból kivont pigmenteket. Ezen termékek nagyon kevés káros anyagot tartalmaznak, ezért is ideálisak barkácsoláshoz.

 

Amonn lazúr-katalógus 1
Amonn lazúr-katalógus 2

vízbázisú Vízbázísú termékek

oldószeres Oldószeres termékek

nemaromás Aromás vegyületeket nem tartalmazó termékek